Din browser så et uventet problem. Prøv eventuelt Google Chrome, Safari eller Firefox.

Mulighed for lokal afhentning i Kolding  Besøg vores showroom for en personlig shopping oplevelse

*Fri fragt over 300 DKK 1-2 dages levering  Personlig kundeservice

Eli & Friends

Er dit barns garderobe efterårsklar?

Sommeren og den varme tid, er ved at være et overstået kapitel, og efteråret nærmer sig hastigt. I takt med, at efteråret kommer, bør man også overveje, hvad der skal være i barnets garderobe.

Det lette sommertøj skal erstattes med varmere trøjer, bukser og overtøj. Hos eli&friends ved vi godt, hvor forvirrende disse overgange kan være, og hvor svært det kan være at indkøbe det helt rigtige til garderoben. Derfor vil vi gerne hjælpe jer lidt på vej med en guide til, hvad du med fordel kan have i dit barns efterårsgarderobe.

Hvilke ting er uundværlige i barnets efterårsgarderobe?

Når vi rammer efteråret, skal sommertøjet pakkes væk, og varmt og behageligt efterårstøj skal findes frem. Men, hvad bør man egentlig have i barnets garderobe? Det vil vi gerne give et bud på herunder:



De nævnte ting, er eli&friends' personlige anbefalinger. Her hos eli&friends sidder vi tre mødre med småbørn, der har sammenfattet vores erfaringer i kombination med, hvad vi også ser tendenserne er på markedet, og her i webshoppen. Der er rigtig mange ting, som vi har været rigtig glade for at have haft i vores egne børns garderober, og det vil vi selvfølgelig gerne dele med jer.

Vi vil herunder dykke lidt dybere ned i de enkelte anbefalinger, så du kan få et bedre indblik i, hvorfor de bør være i efterårsgarderoben.

 

Termotøj

Vi oplever, at der er mange, der spørger ”hvornår skal man bruge termotøj?”.
Termotøj kan med fordel findes frem når sommerjakken bliver for kold og der ligeledes er behov for mere benvarme, hvilket typisk er når man rammer 10-15 grader.

Sæsonen for termotøj er ret lang, da det både kan bruges om efteråret, hvor sommerjakken er for kold og hvor flyverdragten er for varm. Ligeledes kan det bruges om foråret, hvor flyverdragten igen bliver for varm, men hvor det endnu ikke er varmt nok til sommerjakken. Derfor er termotøj til børn bestemt værd at investere i, da man nok skal få det brugt en masse.

Med termotøj kan barnet nemt komme ud og lege som det plejer, selvom vejret er lidt køligt. Termobukser beskytter mod kulden og tager imod snavsen, i stedet for bukserne.

Anbefalet mængde: Vi anbefaler 1-2 sæt. Flere forældre vælger at købe et sæt til hjemmet samt et sæt til daginstitutionen. Så skal man ikke huske på at tage det med frem og tilbage.

Overgangshuer

I takt med, at det også bliver køligere, vil der også være behov for huer i barnets garderobe. I efterårsgarderoben kan man kigge efter overgangshuer, der beskytter barnets hoved og ører mod vind og kulde, men som samtidig ikke er alt for varm.

Her hos eli&friends har vi en masse fine og gode huer til børn, og vi har også nogle der er oplagte til efteråret. Tag f.eks. et kig på de søde Huttelihut strikhuer med ører. Disse fine uldhuer kan fås helt ned i str. 0-3 måneder og op til 18 måneder. Huerne fås både i nougat, camel og off-white.

Derudover kan du også finde skønne balaclava fra FUB, der dækker halsen og ører rigtig godt. Huen er til den tynde side, og dermed oplagt til efterårsmånederne, hvor den tykke uldhue stadig er for varm. Du kan finde FUB Balaclava her.

Anbefalet mængde: Vurder efter behov. Har barnet brug for en til både hjemmet og daginstitutionen? Og er der brug for en til barnevognen og en anden til leg udenfor?

 

Bodystockings

Bodystockings er en populær beklædningsgenstand for de fleste forældre med småbørn, året rundt - også om efteråret. Mens man måske har brugt mange med korte ærmer om sommeren, bliver bodystockings med lange ærmer nødvendige, når efteråret melder sin ankomst. Kig gerne efter materialer, der er behagelige og åndbare. Mange forældre foretrækker faktisk merinould på grund af dets temperaturregulerende egenskaber samt blødhed mod barnets hud.

Det anbefales at have en god mængde bodystockings til rådighed, så barnet altid er klædt godt på, især på de køligere dage.

Anbefalet mængde: Vi anbefaler igen, at i vurderer efter behov. Bruger barnet udelukkende bodystockings, skal der nok købes en del ind – en forsigtigt bud er ca. 7-10 stk. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor ofte i vasker osv. Bruger barnet en kombination af bodystockings og bluser kan antallet af bodytstockings reduceres.

 

Cardigans & striktrøjer

Når efteråret nærmer sig, er striktrøjer og cardigans til børn uundværlige i garderoben. De tilføjer både varme og stil, og giver mulighed for nemt at tilføje eller fjerne lag, så barnet forbliver komfortabelt selv i de skiftende vejrforhold. Sørg for at vælge materialer af god kvalitet, der er bløde og åndbare for dit barn.

Anbefalet mængde: Vi anbefaler, at man har et par stykker. Cardigans & striktrøjer er meget brugt om efteråret, og derfor er det en god ide at være dækket godt ind. Her er det en god ide, at have lidt til både hjemmet og i daginstitutionen.

 

Regntøj & gummistøvler

Det er også en rigtig god ide at udruste dit barn til de regnfulde efterårsdage, ved at investere i et sæt godt regntøj og gummistøvler. Efteråret er typisk præget af meget regn, hvilket børn også gerne vil ud og lege i. Ved at have regntøj og gummistøvler på hånden, kan dit barn forblive aktivt og legende uden at blive begrænset af det våde vejr. Så lad ikke regnen stoppe jer - klæd dit barn godt på, så de kan nyde efteråret fuldt ud.

Anbefalet mængde: 1-2 sæt. Her kan man igen overveje, hvorvidt man ønsker både at have et sæt regntøj samt gummistøvler til hjemmet, og et andet sæt til daginstitutionen.

 

Fleecejakker & køredragter i fleece

Fleecemateriale er en god tilføjelse til barnets efterårsgarderobe, da det giver den rette mængde varme og komfort. Fleecen er varmere end en let sommerjakke, men køligere end en tung vinterjakke eller en køredragt i uld, hvilket gør den perfekt til sæsonen.

Fleecemateriale har en god isoleringsevne og er samtidig åndbar, hvilket betyder, at det holder dit barn varmt uden at overophede. Hos eli&friends har vi erfaret, at mange forældre er glade for fleecen i de kølige efterårsmåneder, og det samme er vi selv. Derfor kan vi også anbefale dette, som en del af barnets efterårsgarderobe.


Anbefalet mængde: En god fleecejakke og en god køredragt i fleece, er ideelt til efterårsperioden. Igen, hvis du gerne vil undgå at tage det frem og tilbage mellem hjem og institution, kan du overveje to stk.

 

Strikfutter & hjemmesko

Hjemmesko og strikfutter er også en prioriteret del af mange børns efterårsgarderober, da disse hjælper med at holde fødder varme og komfortable. Hjemmesko er perfekte til at holde fødderne lune indendørs, mens strikfutter er ideelle til ekstra varme under lurerne i barnevognen. Begge dele giver god varme til de små fødder, i den kølige sæson.

Anbefalet mængde: Vi anbefaler, at man hvert fald har ét par hjemmesko – og eventuelt et til institutionen også.

Strikfutter er gode til, hvis du ikke har/bruger en køredragt til barnevognen, hvor der er fødder i. Eller til barnet, der f.eks. endnu ikke kan gå, men som har behov for lidt ekstra varme når i er på tur. Hvis dette passer på dit barn, anbefaler vi ét par strikfutter.

 

Veste

Den sidste ting, som vi hos eli&friends også er rigtig glade for om efteråret og vinteren, er veste. Veste er først og fremmest utrolig charmerende og tilbyder derudover også ekstra varme og lag-på-lag-muligheder, der passer perfekt til det skiftende efterårsvejr.

Veste er alsidige, lette og giver fri bevægelse til leg og aktivitet. De kan styles med forskellige outfits og tilføjer både stil, charme og komfort. Så tilføj gerne nogle behagelige veste i dit barns garderobe, som holder dem varme og komfortable i løbet af efteråret og vinteren.

 

eli&friends’ anbefalede sæt

Vi håber, at ovenstående guide og gennemgang har hjulpet dig lidt på vej, og du er blevet klogere på, hvad du skal købe til dit barns efterårsgarderobe.

Som en afslutning, vil vi gerne lige præsentere dig for eli&friends anbefalede efterårssæt. Vi har nøje udvalgt sættene til dreng og pige, så dit barn er godt klædt på til efterårets eventyr.

Vi har opdelt vores anbefalede sæt, så der er et, der er skræddersyet til piger samt et, der er skræddersyet til drenge. Det første du finder herunder, er sættet til drenge.

Sættet til drenge bærer præg af skønne styles fra bl.a. MarMar Copenhagen, Wheat og Huttelihut. Du kan opleve de flotte efterårsfarver i kombination med varmt overtøj.

Næst er vores udvalgte sæt til piger. Dette sæt bærer præg af flotte rose-farver samt små feminine detaljer – perfekt til den lille prinsesse.