Din browser så et uventet problem. Prøv eventuelt Google Chrome, Safari eller Firefox.

Mulighed for lokal afhentning i Kolding  Besøg vores showroom for en personlig shopping oplevelse

*Fri fragt over 300 DKK 1-2 dages levering  Personlig kundeservice

Eli & Friends

Merinould & børnetøj

Merinould er blevet et mere og mere populært materiale, når man snakker børnetøj til de allermindste. Og hvorfor det? Jo, ulden har en masse skønne egenskaber, der gør det til det foretrukne valg, især i de køligere tider. Vi har i dette blogindlæg samlet en masse relevant viden om uld, samt en guide til, hvordan du bedst passer på dit.

 

Hvad er merinould?

Merinould er en gave fra det bløde merinofår. Hvad der adskiller merinould fra andre typer af uld, er dens enestående blødhed og fine struktur. Denne særlige type uld har vundet stor popularitet, og det er ikke uden grund. Merinould er kendt for sin evne til at regulere temperaturen, holde på varmen selv i våd tilstand samt eliminere svedlugt, hvilket gør det til det perfekte valg for både børn og voksne.

Et bredt udvalg af børnetøj, lige fra bodyer og bukser til køredragter og huer, kan findes i merinould. Bag denne skønne uld ligger en historie, der strækker sig tilbage til middelalderens Spanien, hvor merinofårene blev opdrættet på grund af deres ekstraordinære uldkvalitet. Selvom deres oprindelse kan spores tilbage til Spanien, er det i dag især Australien og New Zealand, der er kendt for produktionen af merinould.

 

Kradser merinould?

Mange associerer uld med noget, der kradser. Det er dog langt fra tilfældet med merinould. Der er generelt rigtige mange skønne egenskaber ved merinoulden, men noget vi har erfaret, vinder manges hjerter, er uldens slidstyrke samt at det er kradsefrit. Det sikrer et holdbart og behageligt stykke tøj. 

Grunden til, at merinould ikke kradser, skyldes den fine uldstruktur. Uldfibre kan både være fine eller grove, hvor fibrene i merinould er noget af verdens fineste.

  

Vask af merinould

De fleste vil gerne have, at deres tøj holder så længe som muligt, hvilket godt kan kræve den helt rigtige pleje. For at bibeholde merinouldens blødhed og varmeregulerende egenskaber, er det vigtigt at vaske det på den korrekte måde. Vaskes det forkert, er der risiko for, at det krymper eller mister formen.

Men, hvad er den mest optimale måde at håndtere merinoulden på? Her hos eli&friends vil vi anbefale følgende:

 

Step 1:

Start altid blot med at lufte dit uldtøj, da maskinvasken kan slide på det. Hæng det derfor ud og lufte et par timer i første omgang – uld er nemlig selvrensende.

 

Step 2:

Er der pletter på tøjet? Fang pletten med det samme, inden den sætter sig i tøjet. En måde man kan gøre det på, er at blande lidt lunkent vand og et par dråber uldvaskemiddel sammen. Derefter kan man gnide ganske forsigtigt med en klud eller svamp.

 

Step 3:

Er de to første step ikke tilstrækkelige? Så kan du selvfølgelig godt vaske dit uldtøj. Følg altid producentens vaskeanvisning, men som udgangspunkt skal du altid vaske på uldprogram, hvis det skal i vaskemaskinen. Det må maksimalt være på 30 grader, og med lave omdrejninger.  

Hvis du vasker dit uld i hånden, må det ligeledes maksimalt være i 30 graders varmt vand. Brug uldvaskemiddel og sørg efterfølgende for at skylle det godt ud, hvorefter du ligger det til at tørre liggende. Undgå at hæng tøj til tørre på bøjler, da det kan betyde, at tøjet mister sin form.

 

Merinould hos eli&friends

Her hos eli&friends er vi rigtig glade for den skønne merinould – og derfor har vi også samlet et bredt udvalg af børnetøj i dette materiale.

Vi er ikke i tvivl om, at merinoulden og dets skønne egenskaber er det ideelle valg for de allermindste. Den ekstraordinære blødhed, fine struktur og evnen til at regulere temperaturen, gør merinoulden til det perfekte materiale.

Hos eli&friends går vi meget op i, at børnetøj skal være af god kvalitet, og merinould lever uden tvivl op til dette. Med kombinationen af blødhed, behagelighed og slidstyrke passer materialet perfekt ind på webshoppen. Gå på opdagelse i vores uldtøj til børn, og oplev selv de fantastiske egenskaber som merinould besidder.